De vogels van februari

Zoals wel vaker, wordt het aan het eind van februari toch weer winter. Op dit moment is de vijver bevroren en ligt er een flinterdun laagje sneeuw. De vogels hebben straks weer veel voer nodig om warm te worden. De eekhoorns waarschijnlijk ook. Ik las in Nature Today, dat jonge eekhoorns nu worden geboren. Ik ben heel benieuwd of we hier in de buurt een nest hebben.

Maar eerst weer terug naar de vogels. Het sperwer mannetje jaagt weer regelmatig in onze tuin en de groene specht was ook op zoek naar snackjes. Afgelopen week hoorde ik de zanglijster weer zingen. Daar wordt een mens gelukkig van.

Houtduif
De houtduif was er ook weer bij

Het lijstje van februari

 • koolmees
 • pimpelmees
 • huismus
 • heggenmus
 • roodborst
 • winterkoning
 • vink
 • merel
 • zanglijster
 • houtduif
 • zwarte kraai
 • ekster
 • gaai
 • grote bonte specht
 • groene specht
 • buizerd
 • sperwer
 • fazant

2 reacties

Geef een reactie

Terug naar boven
%d