Zo, dat was een lekkere krokusvakantie

Ik heb genoten van de zon deze krokusvakantie. We waren een paar dagen in de Eifel in Duitsland. Een erg mooie vakantieplek, ook voor tuinhulphonden Dorus en Dex. Die hebben zich daar uitstekend vermaakt in het bos. We hadden een huisje met een omheinde tuin. Ideaal voor ze. (En ons)

Vakantiehuisje met omheinde tuin en Hollandse smoushond Dex op de voorgrond
Vakantiehuisje met omheinde tuin

In de drie volle dagen die we er waren, hebben we aardig wat vogels gezien. In het tuintje, in het bos en in de lucht. We zagen:

 • staartmees
 • boomklever
 • merel
 • koperwiek
 • koolmees
 • zwartkop (kan ook glanskop geweest zijn, ik zie het verschil niet)
 • pimpelmees
 • roodborst
 • vink
 • zwarte mees
 • goudvink
 • zwarte kraai
 • en het toppunt van de vakantie: grote groepen overvliegende kraanvogels. Wow. Dat was prachtig om te zien en te horen.

Vrijdag reden we terug en konden dit weekend dus lekker aan de slag in Ons Toentje.

Vandaag (zondag) had ik eindelijk tijd om tomaten, pepers en paprika te zaaien. Ik maakte eerst alle potjes en minikasjes schoon en vulde toen de airpotjes met een deel moestuinmix en een deel vermiculiet. En het zaaien kon beginnen.

Ik vond nog één velletje cherrytomaten uit een moestuintje van Albert Heijn. Tot nu toe heb ik altijd succes gehad met de cherrytomaten van Appie, maar ik ben wel benieuwd of deze nog kiemen.

Verder had ik nog een zakje balkontomaat Maja. Dat is een struiktomaat met een vrij grote opbrengst. En ik had nog zaadjes die ik vorig jaar kocht: Vleestomaat Marmande, Brad’s Atomic Grape en Lucky Tiger. De laatste twee van Diana’s mooie moestuin. Dit jaar had ik het geluk dat Diana tóch nog een zadenlijstje deed en ik kon een zakje ‘tomaat mix buidels en peren’, een zakje ‘hundreds and thousands’ en een zakje ‘multiflora tomaten’ bemachtigen. En tot slot kocht ik ook nog vleestomaat Ox heart.

Ik ben benieuwd of ik ze straks allemaal kwijt kan. Want ik heb ook nog pepers gezaaid en twee soorten paprika’s. En alles wil natuurlijk een warm en zonnig plekje. Ik kan zes tomaten kwijt in de kas. De rest moet buiten op het terras tegen de zuidmuur of in de makkelijke moestuin. De multiflora en hundreds & thousands kunnen daar mooi aan het klimrek, gezellig naast de sperzieboontjes.
Nu maar hopen op een mooie warme zomer. (Niet te heet a.u.b, weergoden) En dan is nu mijn moestuinseizoen 2023 officieel geopend.8 gedachtes over “Zo, dat was een lekkere krokusvakantie

 1. volkstuinvanbemar maart 5, 2023 / 17:18

  Is het al tijd om tomaten te zaaien? Dan moet ik die zaden ook eens na gaan kijken. Lekker er een paar dagen uit! Jammer dat je die kraanvogels niet op de foto hebt!

  Geliked door 1 persoon

  • Gwen maart 5, 2023 / 19:43

   Klopt, het is tomatenzaaitijd.
   Helaas de kraanvogels niet op de plaat. Had mijn telelens ook niet bij me 🙂

   Like

 2. Stien den Braber maart 8, 2023 / 08:43

  Wat veel tomaten; heb je daar allemaal plek voor in de tuin? Of zet je ze ook in potten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.