Tot ziens winter. Het is weer mooi geweest.

Boerenkrokus met waterdruppels op de gesloten bloemen
Boerenkrokus

Het is natuurlijk nauwelijks winter geweest, althans geen winter zoals vroegâh. De vijver is een weekje bevroren geweest en daarnaast was het grijs en koud en kil en nat.
Nee, ik ben geen fan van de winter. Ik ben 100% #teamlente en #teamzomer. Dus je snapt dat ik sta te juichen bij dit polletje boerenkrokussen.

En bij het treurwilgje waar de katjes tevoorschijn komen. Straks worden de katjes geel en dan zoemt het van de hommels die op het stuifmeel afkomen.

Katjes
Katjes

De hommels (en andere zoembeesten) zijn ook altijd erg blij met de vroegbloeiende paarse dovenetel, dus die laat ik ook altijd zoveel mogelijk staan. De exemplaren hieronder staan in mijn moestuinbak. Ze hebben zichzelf uitgezaaid, maar die moeten straks wel wijken voor de radijsjes. Gelukkig heb ik nog een heel tapijt aan paarse dovenetel, dus niemand komt wat tekort.

Paarse dovenetel

Het moestuinseizoen begint al over een week of twee, dus hoog tijd voor de jaarlijkse zaden-inventarisatie. Eerst alle bloemen en vervolgens alle groentezaden op een rijtje. Ik hoef voorlopig geen radijszaad te kopen. 🤔

Gelukkig heb ik niet genoeg stokslabonen. En snijbiet peppermint staat ook op het wenslijstje. Evenals rode sla, want slakken lusten geen rode sla. En de paksoi is op. En ik wil graag blauwe palmkool. Dus ik mag bestellen. Joechei.

Alle tomatenzaden heb ik al in huis. Ook weer een aantal nieuwe zaden van Diana’s mooiemoestuin. Dit jaar had ik het geluk om een zakje mix van buidels en peren, een zakje multiflora en een zakje hundreds and thousands te bemachtigen. Ik heb nu zo’n tien soorten. ❤️ Nu maar hopen op een mooie warme en droge zomer. (Niet zo verschrikkelijk heet en droog als vorig jaar, aub weergoden).

5 reacties

  1. Wat een prachtige foto van die krokusjes met de druppels erop. De andere foto’s zijn ook mooi, maar deze springt er voor mij echt uit.
    Ik ben een kind van de winter, maar dan wel echte winter. Bij het gebrek daaraan ben ik nu ook wel aan voorjaar toe. Want met het grijze weer van wat tegenwoordig winter heet te zijn, ben ik wel klaar intussen.

Geef een reactie

Terug naar boven
%d