De lente is Paasgeel

De lente komt maar langzaam op gang dit jaar. De dotterbloem in de vijver, normaal één van de eerste bloeiers, is nog nauwelijks begonnen met groeien. De forsythia en de wilg bloeien gelukkig al wel, in Paasgeel. Evenals de trompetnarcissen, mijn lievelingsbloemen.
bloemend wilg geel
Treurwilgje in bloei
Naast Paasgeel is er ook een beetje Paaspaars, van de paarse dovenetel. 

De paarse dovenetel doet het weer als een tierelier in onze tuin (door de stikstofrijke grond; ook te merken aan de hoeveelheid wilde bramen en brandnetels in onze tuin). De honingbij en hommels zijn er blij mee (de paarse), want er bloeit verder nog niet zo veel voor ze.

Bonte paarse dovenetel

Een reactie

Laat een berichtje achter

Terug naar boven

Ontdek meer van Ons Toentje

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen