Mei vliegt voorbij

Je knippert twee keer met je ogen en het is alweer eind mei. De tijd vliegt. Eén van de kippen óók, over het hek naar de achtertuin. Nu waren we toch al van plan om ze daar te laten scharrelen, dus we hebben het hekje maar even voor ze opengezet. 

In de ren

Ze blijven wel steeds in de buurt van het hok. De haan ligt zelfs het grootste deel van de dag in de ren te zonnebaden. Hmmm ????.

De kippen rennen al enthousiast op mij af als ze me zien. Ook hun liefde gaat door de maag. ‘s Ochtends krijgen ze een handje graan en ‘s avonds wat meelwormen. De haan en één kip eten al uit mijn hand. De rest is nog wat argwanend. 

Lekker scharrelen in de tuin

Verder kunnen ze de hele dag biologische legkorrel eten uit de trapbak. En de wereld aan insecten, wormpjes en groenvoer, maar die moeten ze zelf opscharrelen. 

Geef een reactie

Terug naar boven
%d