Hoogste tijd

Je zou denken dat ik in dit coronatijdperk méér tijd heb voor mijn blog, maar dat valt dus een beetje tegen. Hoogste tijd om daar eens wat verandering in te brengen. Bovendien brengt de maand mei geweldig leuke nieuwe onderwerpen om over te schrijven.  De Australorp kippen nemen hun intrek én we krijgen er een nieuwe tuinhulphond bij. Hoera! 

Dex
Dex, de Hollandse smoushond

Dit is Dex. Op de foto is hij bijna vier weken oud. Medio mei komt hij bij ons wonen. Dex is net als tuinhulphond Dorus, een Hollandse smoushond. Impulsaankopen zijn niet mogelijk bij dit ras, want je moet ca. 2 jaar op een wachtlijst staan, voordat je een smoushondje kan krijgen.

De kippen arriveren iets later in Ons Toentje. Het hok is praktisch klaar, op de Chicken Guard na. We hebben het hok super-beveiligd tegen roofdieren als de vos, marter en andere hongerige wezens. Op Instagram kreeg ik de vraag of ik al een naam had voor het hok. Ik twijfel nog over Alcatraz, Huize Tok of Paleis Oosteinde. Laten we erover stemmen!

Het gaas om de achtertuin af te sluiten moesten we verhogen nadat Dorus de tuinhulphond, na ernstige provocaties van 5 hazen in de achtertuin, over het gaas sprong. Het kippenhok is ook achter dit gaas gebouwd en we hebben er een ren bij gemaakt.

Dit gaas is niet bedoeld om roofdieren buiten de ren te houden, maar om Dorus tegen te houden. Dat doen we in verband met de wilde dieren in de achtertuin.

De kippen gaan straks ook los in de achtertuin. De kippenren hebben we gemaakt voor het geval er ophokplicht komt. Met een aantal netten kunnen we de bovenkant dichtmaken, zodat wilde vogels er niet in kunnen.

De eerste week (twee weken) blijven de kippen in de ren om aan ons te wennen. Daarna krijgen ze steeds meer vrijheid. Er ligt alvast een zee aan zevenblad voor ze klaar. Daarnaast kunnen ze zich ongans vreten aan gras. Er is ook vogelmuur te smikkelen, echte salie, oregano, paardebloemblad, frisse brandnetels en straks ook vlier en bramen. 

2 reacties

Geef een reactie

Terug naar boven
%d