Wachten duurt lang

We wachten allemaal op mooi lenteweer. En het wachten duurt lang dit jaar. Ik schreef hier al een afscheid, maar helaas tevergeefs. Nu kan ik me herinneren dat het vroeger ook vaak koud was in de meivakantie, maar ja. We zijn een beetje verwend geraakt door de droge hete lentes en zomers van de afgelopen jaren. Wat dat betreft, denk ik dat de natuur en Ons Toentje wel blij zijn met alle regen en koele temperaturen. Kunnen ze even bijkomen.

Tomatenplantjes
Tomatenplantjes wachten in de kas

Ondertussen wachten mijn tomatenplantjes braaf in de kas. Ik heb dit jaar een erg leuke mix van tomaten:

Lees meer: Wachten duurt lang

Een cherrytomaatje uit een oud moestuintje van Albert Heijn. Jaja, de taaie rakker. Verder heb ik struiktomaat Maja, en een aantal prachtige Brad’s Atomic Grape plantjes en een viertal Lucky Tigers. Een paar buidels en peren tomatenplantjes, een drietal ‘Hundreds and thousands’, twee ‘multiflora tomatenplanten, twee vleestomaten Ox-heart en twee vleestomaten Marmande. Dat is al meer dan genoeg, maar de buurman verderop kwam laatst met drie groene tomatenplantjes en een oranje soort met streepjes, waarvan hij de naam niet wist. Over twee weken maar even kijken, waar ik ze allemaal kwijt kan. 😁

Ondanks het koude weer, heb ik mijn moestuinbakken deels ingezaaid. De radijsjes zijn al gekiemd, evenals de Aziatische mesclun, de snijbiet en de blauwe palmkool. Ik zag ook al wortelsprietjes en de eerste blaadjes van de gepote aardappelen. De aardappelen staan allemaal in één moestuinbak. Het idee was om ze dan elk jaar te rouleren. Maar misschien doe ik volgende keer de aardappelen in een paar grote teilen. Dan moet er wel elk jaar nieuwe grond en compost in.

Hieronder nog foto’s van uitbundige groeiende kruiden, al bloeiende of bijna bloeiende groentes en ‘onkruid’. Ik laat ze voorlopig staan voor de insecten.

Volgende week geniet ik van mijn meivakantie in Ons Toentje. Met een beetje mazzel komen er nog wat blogberichten bij.

Een reactie

Laat een berichtje achter

Terug naar boven

Ontdek meer van Ons Toentje

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen