De vogels van november

Pimpelmees in voederbak
 • goudhaantje
 • merel
 • koolmees
 • pimpelmees
 • vink
 • winterkoninkje
 • roodborst
 • fazant
 • grote bonte specht
 • huismus
 • houtduif
 • ekster
 • kraai
 • zilverreiger bij de buren in de wei
 • heggenmus
 • groene specht

Hierboven zie je de vogels van november. Nog steeds geen staartmeesjes of groenlingen gespot. Ik denk dat ze nog voldoende voer kunnen vinden. Heel veel bomen en struiken hebben nog blad. Ik geloof niet dat ik dat eerder heb gezien rond eind november, begin december. (Althans niet op het noordelijk halfrond)

Het is wel heel koud hier. We zitten pal op de oostenwind en met windkracht 4, voelt het behoorlijk ijzig. De vaste stamgasten (mussen, mezen & merels) maken dankbaar gebruik van de voederplekken om warm te blijven.

Dit weekend tuigen we de kerstboom op. De adventsster gaat morgen ook aan. Op naar de donkere dagen voor Kerst.

3 reacties

 1. Dat zijn aardig wat vogels in je lijstje. Hier zijn we al blij dat er eens een koolmees voorbij het raam vliegt. Verder alleen maar kauwen en stadsduiven. Maar ook logisch als je midden in een stad woont… Fijn weekend en geniet van een warme en gezellige decembermaand.

Geef een reactie

Terug naar boven
%d