Zaaaaai

makkelijke moestuin
Makkelijke moestuin 2019

Door alle storm, wind en regen kom ik dit jaar ERG langzaam op gang. Voorgaande jaren stond ik rond deze tijd te POPELEN om te zaaien, maar nu verkeer ik nog in wintermodus: Op de bank hangen met Netflix.

Enfin, vorige week was het éven lente en toen zaaide ik radijs, mini sla, spinazie, winterpostelein, rucola, sugarsnaps, erwten en peultjes.

Dit weekend zaaide ik dan eindelijk peper, paprika en tomaten. Ik heb één soort peper gezaaid, namelijk cayennepeper en één paprika, de paprika Pritamin. En verder vier soorten tomaten, de Zuckertraube, struiktomaat Maja uit de collectie testzaden van de Makkelijke Moestuin, cherrytomaat Cerise en cherrytomaat Sweety.
Vorig jaar zaaide ik ook nog de pitjes van een dure honingtomaat van Appie Heijn. Het resultaat daarvan lukte ook erg goed, dus ik moet nog even een bakje honingtomaatjes kopen. Tot zo ver de nachtschadefamilie. 

Want ik heb ook bloemetjes voorgezaaid, namelijk wat Agastache foeniculum (dropplant). Niet alle zaadjes, ik zaai ook wat ter plaatse straks in mei.

Net als vorig jaar, zet ik alle plantjes in de kas, zodra ze vier blaadjes hebben. Ze hebben daar veel licht en het is koeler dan in de huiskamer. Daardoor krijg je mooie compacte en sterkere planten. Mocht het ’s nachts gaan vriezen, dan zet ik ze even binnen. Vorig jaar hoefde dat niet. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat het dit jaar ook prima zal gaan. 

2 reacties

Geef een reactie

Terug naar boven
%d