De vogels van maart

De vogellijst groeit gestaag. Elke maand wordt de lijst weer langer, in elk geval tot en met het broedseizoen. In maart zagen we deze vogels in Ons Toentje:

zanglijster
Zanglijster
 • koolmees
 • pimpelmees
 • huismus
 • heggenmus
 • roodborst
 • winterkoning
 • vink
 • merel
 • zanglijster
 • houtduif
 • zwarte kraai
 • ekster
 • groenling
 • grote bonte specht
 • groene specht
 • kleine bonte specht
 • spreeuw
 • fazant
 • groenling
 • tjif tjaf op 18 maart
 • sperwer
 • buizerd
 • staartmeesjes
 • bij de buren in de wei:
  • twee ooievaars
  • blauwe reigers
  • zilverreigers

De eerste tjif-tjaf hoorde ik op 18 maart, om 06:30 uur ’s ochtends. Mijn hart doet dan altijd een sprongetje, want dan is de lente nabij. Mijn hart jubelt ook bij de eerste zwaluw, de eerste roep van de koekoek en de eerste roep van de wielewaal. Dan is het bijna zomer❣️

Op dit moment ben ik wel heel erg aan lente toe. Lente met zon welteverstaan. Al die regen is natuurlijk een zegen voor de natuur en voor Ons Toentje, maar ik word er niet echt vrolijker van.

Morgen is er eindelijk weer zon en kan ik mijn biologische Vitabella’s poten. En zaden zaaien. Ik moet alles nog zaaien. Nou ja, niet alles tegelijk, maar ik heb zelfs nog geen radijsje in de grond gezet. Morgen dus.

Oh, en ik wilde morgen ook daslookbrood maken. Dat kan ik beter vandaag nog doen. Straks even naar de achtertuin om te plukken.

Daslook
Daslook in de regen

Iedereen een fijn weekend gewenst en vergeet niet te stemmen op Insect van het jaar.

regenboog
Regenboog in maart

3 reacties

Geef een reactie

Terug naar boven
%d