Echte blaadjes

Tomaatjes
Kijk. De tomatenplantjes hebben al echte blaadjes. Ze groeien zowat de pot uit. Over een week of twee zet ik ze buiten. Op eigen benen, elk in een eigen pot. Ik moet nog even nadenken over een constructie om ze uit de regen te houden. Iemand suggesties? 
 

 

0 reacties

    • De tomaten-gurus (waar ik als beginnend tuinierder volstrekt afhankelijk van ben) zeggen dat de blaadjes niet nat mogen worden. Dat je ze daarom zoveel mogelijk uit de regen moet houden. Anders kunnen ze ziek worden. (Shimmeldingen)Maar ik weet niet of het wel haalbaar is. Ik heb ook niet zo veel zin in lelijke plastic toestanden op ons dakterrasje. Het huis moet wel verkocht worden ;)Succes met de courgettes L4. Wel foto’s showen hè?(En Gwen nu niet weer op uitloggen klikken i.p.v. publiceren)

  1. Jeetje….ik heb elk jaar tomatenplanten en ik heb ze nog nooit onder afdakjes gezet! Zodra ze groot genoeg zijn om op eigen benen in een pot te staan gaan ze naar buiten! Huppetee niet lullen maar groeien. Ik zal het eens aan mijn paps vragen! Mega groene vingers, boerenzeun en moestuinhouder in hart en nieren…….mijn GurU 🙂

Geef een reactie

Terug naar boven
%d