Moestuin 2017

Het teeltplan voor 2017 is klaar.

De eerste rode uien zijn geplant. Ik verklaar hierbij mijn moestuin seizoen voor geopend.

Omdat we deze zomer thuisblijven, besloot ik om meer te zaaien en te planten dan vorig jaar. Twee jaar geleden waren de Rosalie aardappelen een groot succes, evenals de sugarsnaps. Die komen dus weer terug. Ik ga dit jaar ook boontjes proberen, een stamslaboon.

De artisjok heeft het zwaar te verduren gehad afgelopen winter. Ik weet niet of ie het redt. Zo niet, dan komen op die plek meer boontjes.

Achter het stookhutje ligt het helemaal braak. Het is daar warm en beschut. Daarom wil ik daar mijn 2016 watermeloen-moestuintjes van Albert Heijn proberen. Op de communitysite las ik dat dit ras (Sugar Baby) ook buiten de kas kan groeien.

 

Moestuin
Groot moestuinbed

//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Hier zie je twee stuks palmkool. Deze twee waren vorig jaar tot op de nerf kaal gegeten door de koolwitje rupsen. Gelukkig krijgen ze weer blad. Ik moet dit jaar dus tijdig rupsen verzamelen. En misschien moet ik een paar palmkolen in de bloemenweide plaatsen. Dan mogen ze die opeten.

Salie in de moestuin
Keukenbed

//embedr.flickr.com/assets/client-code.jsDit is de salie in het bed bij het keukenraam. Alle mediterrane kruiden doen het goed hier op de droge zandgronden van Bellingwolde. Zomers verschuilen de huisjesslakken zich hier. ????

Terug naar boven