De tuinvogels van januari 24

Goudhaantje in boomtop

Eindelijk weer een goudhaantje gezien. Ze zijn waarschijnlijk zeer regelmatig in onze tuin, maar je moet ze net even zien hè? Of horen. Ik had net de app Merlin Bird ID geïnstalleerd. Deze app herkent vogelgeluiden dus ik liep ermee door de tuin. Koolmees, vink, pimpelmees en roodborst zei de app. En toen een sijsje. Nu heb ik hier nog nooit een sijsje gezien, dus ik speuren. En toen zag ik het goudhaantje, bovenin een hoge spar. En het lukte ook nog eens om er een foto van te krijgen. En dat op het vogeltelweekend. (Jeeuj)
In het weiland naast ons zag ik ook de kiekendief heen en weer vliegen. De blauwe en de grote zilverreiger zijn er ook elke dag. En er kwamen een paar honderd brandganzen op visite voor een dag of drie.

Tuinvogels januari 24

Boomklever
Buizerd
Ekster
Fazant
Gaai
Goudhaantje
Groene specht
Grote bonte specht
Houtduif
Huismus
Koolmees
Kramsvogel
Merel
Pimpelmees
Roodborst
Vink
Winterkoning
Zanglijster
Zwarte kraai

4 reacties

  1. Knap hoor, ook ik heb nog maar één keer een goudhaantje voor de lens gehad en dan was het nog geen al te beste foto. Hier stond de mus op nummer één met de vogeltelling, terwijl ik er hier geen enkele te zien krijg. Mezen, kauwen, duiven, eksters des te meer.

Laat een berichtje achter

Terug naar boven

Ontdek meer van Ons Toentje

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen