De tuinvogels van oktober 23

Specht

Net nu ik aan dit tuinvogel bericht begin, komt de grote bonte specht van de vogelpindakaas eten. Wat een timing. Vanmorgen deed ik toevallig nieuwe walnoten in het spechtenblok. Ik ben benieuwd of ie daar ook naar ….. en ja hoor, as we speak, de specht op het spechtenblok. Gezellig weer.

De voedertafels en silo’s zijn gevuld, dus de mussen vliegen af en aan, evenals de mezen. Ik zal straks even wat gedroogde meelwormpjes strooien, want de heggenmus heb ik al een tijdje niet gezien. De winterkoning zingt elke dag uit volle borst, dus ook al zien we die niet altijd, horen doen we hem wel.

Canon

De Canon van de Nederlandse Natuur had ik al net gekocht, maar er staat nog een boek op mijn verlanglijstje: Naar een natuurrijke tuin, van Peter Bulsing. Nu zijn we al mooi op weg met Ons Toentje, maar er is natuurlijk ruimte voor verbetering. En eens kijken wat ik kan doen om de voedselketen voor vogels (en alle andere dieren) te verbeteren.

Tuinvogel lijst

Hieronder staan de 18 tuinvogels die we in Ons Toentje zagen in oktober. Het is niet veel anders dan de lijst van vorig jaar. De vogels in de wei hiernaast heb ik nu niet vermeld, maar de reigers (blauw en zilver) zijn er nog regelmatig.

koolmees
pimpelmees
groenling
huismus
roodborst
winterkoning
gaai
merel
houtduif
zwarte kraai
ekster
grote bonte specht
groene specht
spreeuw
fazant
buizerd
staartmeesjes
kauw (overvliegend)
boomklever

3 reacties

  1. volkstuinvanbemar

    Leuk om zoveel soorten in de tuin te zien! Vorig jaar toen we de volkstuin nog hadden , zagen we in het voorjaar wekenlang ouders en een heel stel jongen van de bonte specht in de tuin. Die kwamen op de doppinda’s en potjes pindakaas af. Hartstikke leuk was dat. Op mijn balkon heb ik alleen eksters en van die grote zwarte vogels, die mijn potten leeg halen☻

  2. Oh wat leuk Margriet. Jongen van de bonte specht.

    Die grote zwarte vogels zijn kraaien denk ik. Die zin ook gek op doppinda’s. Je kan grote vrienden worden met kraaien door ze doppinda’s te voeren. Ze gaan je dan herkennen als je de straat inloopt.

Laat een berichtje achter

Terug naar boven

Ontdek meer van Ons Toentje

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen