De herfst is laat dit jaar

Het is begin november en veel struiken en bomen zijn nog groen hier. De herfst komt dit jaar (weer?) laat op gang. De eiken langs de kant van de weg zijn al wel mooi verkleurd. Gelukkig zit er nog blad aan de bomen, na storm Ciarán.
Ondertussen hebben we bijna alle kastanjebolsters weer opgeruimd. Alles is naar de achtertuin afgevoerd, waar de wilde dieren ervan kunnen eten. Tuinhulphonden Dorus en Dex kunnen nu weer een beetje rondrennen, zonder in de naalden te stappen.

Op Bluesky, waar ik tegenwoordig online rondhang, zag ik een foto van de fungi soort Judasoor. Er werd vermeld dat het op vlier groeit. Aangezien we best veel (dode) vlier hebben, ben ik eens op zoek gegaan en jawel…. Judasoor gevonden in Ons Toentje.

Afgelopen week kocht ik het boek Canon van de Nederlandse Natuur. Het boek beschrijft 50 karakteristieke soorten planten en dieren in Nederland. Ook die je niet zou verwachten, zoals de Rode Amerikaanse rivierkreeft. En omdat het vandaag en morgen een natte boudel is, ga ik lekker op de bank lezen.

Fijn weekend!

3 reacties

Geef een reactie

Terug naar boven
%d