Stapstenen en de zomer van 2023

Ai, wat heb ik mijn blog weer verwaarloosd. Maar winter is coming, dus weer meer tijd om binnen te zitten en te bloggen. En het is ook hoog tijd om de tuinvogellijsten weer bij te houden. Ik zag (en hoorde) de staartmeesjes net door de bomen vliegen.
Qua tuinseizoen was het een jaar met vreemd weer. Het begon vrij koud en toen eeuwig droog en toen heel lang nat en daarna heet en daarna ook weer nat. Of zo. Vreemd weer in elk geval.
In het voorjaar waren we bezig met het pad langs de noordkant van het huis. Ondertussen zijn de stapstenen gelegd en groeit de beplanting al aardig. De twee chickies zijn van Bouk Helmers. Die kocht ik in de tuin van @Bennewollertoene tijdens Westerwolde Rijgt.

Dit jaar had ik voor het eerst dahlia’s in potten de tuin. Wat een beauty’s zijn dat. Ze gaan straks afgeknipt met pot en al in de garage om te overwinteren. En ook de tomaten waren dit jaar weer een hit.

De moestuin heb ik wat verwaarloosd dit jaar. Het was raar weer. En mijn hoofd stond er niet helemaal naar. Maar ik heb alweer nieuwe zaden gekocht voor het nieuwe jaar.

9 reacties

  1. Stien den Braber

    Mooi om weer van je te horen. Het was inderdaad een jaar met bijzonder weer. Maar over het algemeen ging het toch goed in de tuin. Bij mij en zo te zien bij jou ook.
    En nu weer nieuwe plannen maken.

  2. Een mooi kleurrijk logje om mee terug te blikken op de warme zomer van 2023. Eigenlijk jammer dat je er de laatste tijd maar weinig van hebt laten zien, want jullie hebben echt een mooi, inspirerende tuin. Zo is het nieuwe [ad met de stapstenen b.v. ook heel geslaagd.

  3. Dat het qua weer een zeer apart jaar was, daar zijn we het zeker over eens. We merken het ook in de natuur op al van vlakken. Jullie tuin ziet er na al die werken wel heel fraai uit hoor, dat geef ik graag toe. Ja, de blik van jullie hond spreekt wel boekdelen, die moestuin moet echt beter – LOL (maar ondanks hadden jullie toch een mooie opbrengst aan tomaten). Fijne zondag nog en groetjes.

Geef een reactie

Terug naar boven
%d