Mei vliegt voorbij

Je knippert twee keer met je ogen en de maand vliegt voorbij. Het is alweer Pinksteren. Het was zondag lekker warm, dus eventjes lekker geluierd.

Afgelopen week wipte Foeke de tegels eruit langs de noordkant van het huis. Er groeide heel veel gras en onkruid en we hadden nooit tijd en/of zin om het eruit te pulken. Daarvoor in de plaats zijn er dus stapstenen. Die mogen rustig begroeid worden. Rond de stapstenen plant ik kruipend zenegroen en kleine maagdenpalm. Verder komt er ooievaarsbek – Geranium cantabrigiense biokovo. Dit is een goeie bodembedekker. Een aantal Longkruid – Pulmonaria angustifolia ‘Blue Ensign’ voor de bijtjes in het voorjaar, ook een goede bodembedekker, Zeeuws knoopje – Astrantia major ‘Shaggy gewoon voor de mooi en een aantal Skimmia’s, ook weer voor de bijtjes. Ik ben erg benieuwd hoe het er volgend jaar bij staat.

Ondertussen groeit en bloeit er van alles in de moestuin.

Ik moet hoognodig onkruid verwijderen, de worteltjes uitdunnen en sla bijzaaien. Deze week ga ik er even voor zitten. Op mijn nieuwe OneLeg krukje.

3 reacties

Laat een berichtje achter

Terug naar boven

Ontdek meer van Ons Toentje

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen