De vogels van april

En toen was het al 1 mei. De r is uit de maand, de zon schijnt en het is eindelijk een beetje warm. En het is hoog tijd voor de vogels van april.
Nog even een huishoudelijke mededeling: Ik ben nógmaals van server veranderd, en zit nu eindelijk goed. Maar omdat ik niet HEEL goed weet wat ik doe (haha), gaat het hier en daar een beetje mis. Mijn paardenbloemenbericht is vanmorgen in cyberspace verdwenen. Maar goed, de schade is beperkt gebleven. Nog even mijn domeinnaam verhuizen en dan is het echt klaar.

De tuin barst van het leven. Het groeit en bloeit en zoemt en kwettert en overal hoor ik gepiep van baby vogeltjes. Lente! De zwaluwen zijn weer terug en op 29 april hoorde ik voor het eerst de koekoek. Het is nu alleen nog wachten op de wielewaal. Vorig jaar hoorde ik hem/haar helemaal niet, dus ik hoop dat het dit jaar goed komt.
Hieronder het lijstje van de vogels van april. De lijst is weer langer dan in maart.

koolmees
blauwe reiger vijver
boerenzwaluw
buizerd
eerst koekoek👂op 29 april
ekster
fazant
fitis
gekraagde roodstaart
groene specht
groenling
grote bonte specht
heggenmus
houtduif
huismus
kleine bonte specht
merel
ooievaar vloog laag over het huis
pimpelmees
roodborst
sperwer
spreeuw
staartmeesjes
tjif tjaf
vink
wilde eenden in de vijver
winterkoning
zanglijster
zilverreiger in de wei
zwarte kraai

4 reacties

  1. Ons tuintje bruist ook van het leven momenteel. Bijzondere vogels laten zich hier niet zien, maatr ik ben al lang blij met onze mussen, merels en mezen, Tijdens fotokuier hoorde en zag ik vanmorgen de geelgors. Jammer genoeg was hij te snel voor mijn fototoestel.

Geef een reactie

Terug naar boven
%d