Vogeltelweekend januari 2023

Dit weekend was het weer vogeltelweekend. Mijn weekend begon pas op zondag, omdat ik zowel op vrijdag(avond) als zaterdag moest werken. Uiteindelijk werd het zondagochtend en kon ik in alle rust even koffie drinken. Na het #rondjemethethondje legde ik het vogelvoerbuffet klaar en kon het tellen beginnen.

Koolmees op de voedertafel

Het is altijd spannend zo’n telweekend. Zullen de staartmeesjes eindelijk eens op tijd langskomen? Of zal de kleine bonte specht die eerder deze week op het spechtenblok zat op komen dagen? Nou, uiteindelijk moesten we met deze lijst tevreden zijn:

  • 1 roodborst
  • 20 mussen (het waren er misschien ook 21)
  • 2 koolmezen
  • 2 pimpelmezen
  • 1 merel
  • 1 ekster
  • 1 grote bonte specht
  • 1 houtduif

We mogen niet klagen. De maandlijst van januari is ook weer een mooie. Die komt nog.

Roodborst op de voedertafel
Pimpelmees op een vetbol

2 reacties

Geef een reactie

Terug naar boven
%d