De vogels van december

De maand december sloot af met een blauwe reiger bij onze vijver. Altijd leuk als de reiger op visite komt. De ransuil was ook weer te horen in Ons Toentje. En op de valreep, zag ik vandaag een boomklever. Dus de vogellijst van december is weer wat langer dan die van november.

 • Blauwe reiger
 • Boomklever
 • Huismus
 • Heggenmus
 • Pimpelmees
 • Koolmees
 • Vink
 • Merel
 • Grote bonte specht
 • Groene specht
 • Kraai
 • Gaai
 • Ekster
 • Ransuil
 • Fazant
 • Roodborst
 • Winterkoninkje
 • Houtduif
 • Grote zilverreiger bij de buren in de wei
Houtduif op voederplank
Nou moe, het voer is op.

De vogels van december

Naast de zilverreiger bij de buren in de wei, zag ik vorige week ook weer een vos. Die was behoorlijk dichtbij Ons Toentje, dus ik heb de ChickenGuard deur van het nachthok gelijk een extra controle gegeven. Verder natuurlijk onze vaste sprong reeën. Die zien we elke dag, meestal vijf, soms zijn ze met z’n zevenen. En sinds kort weer eekhoorns in Ons Toentje. We hebben een eekhoornvoederhuis opgehangen en zien nu elke dag een mannetje en vrouwtje. Zulke leuke acrobaten zijn dat.

Tuinhulphonden Dorus en Dex vinden er wel wat van, die indringers op hun territorium. 😄 Desondanks wensen ze iedereen het allerbeste voor 2023.

Beste wensen van Dorus en Dex

8 reacties

Geef een reactie

Terug naar boven
%d