De gevreesde letterzetter

Treurige aanblik
Ons achterste bos

Op de eerste foto, zie je ons achterste bos zoals het was in 2014. De twee sparren rechts zien er hier al wat kaal uit, dus misschien waren die al aangetast. Ze zijn in een storm omgewaaid. De grote boom links is nog mooi vol. Een prachtige boom.

Maar vooral de laatste vier jaren is het hard achteruit gegaan. Door de droge hete zomers zijn de bomen verzwakt. Vervolgens heeft de letterzetter toegeslagen. De letterzetter is een heel klein donkerbruin kevertje van ongeveer 5 mm. Ze graven gangen onder de schors. Op den duur krijgt de boom niet voldoende voedingstoffen en sterft af.

Er staan nu zo’n acht dode bomen in het achterste bosje. Je kan er al dwars doorheen kijken, zo dun is het al. Mijn hart huilt.

2 reacties

Geef een reactie

Terug naar boven
%d