Waterblommetjie – In het water

Kaapse waterlelie

Ons waterblommetjie bloeit. Het afgelopen jaar heeft deze waterlelie zich wat verspreidt in de vijver en hij doet het nu aanzienlijk beter dan de eerste jaren. Als je googelt op waterblommetjie (of waterui), zoals de Kaapse waterlelie in het echt heet, krijg je vooral recepten voor Waterblommetjiebredie.

130 in het water
Waterblommetjie

Dit is een stoofgerecht van (meestal) lamsvlees en de bloemetjes van de Aponogeton distachyos, de Kaapse waterlelie dus. Volgens de Tuinen van Appeltern verspreidt het waterblommetjie een aangename geur, dat aan vanille doet denken. Ik heb dit nog niet geroken bij onze waterblommetjies, maar misschien moet ik eens een duik in de vijver nemen.

200 foto uitdagingen

Ik maakte deze foto voor de 200 foto-uitdagingen, volgens “de lijst van Ilja“. In december 2019 was ik hier al eens mee begonnen, maar daarna is het wat verwaterd. Het waren er eerst ook 100, nu zijn het al 200 uitdagingen. Er gaan geruchten dat er binnenkort een nieuwe lijst uitkomt, dus ik moet aan de bak!
De regels van de uitdaging zijn: Alléén verse foto’s, dus geen archiefwerk. Liefst met een beetje beschrijving. Volgorde en frequentie niet belangrijk. Niets te winnen, het gaat om het bezig zijn met fotografie.

Ok, en nu heb ik dus bedacht dat ik deze 200 uitdagingen het liefst allemaal in en rond Ons Toentje maak. Sommige nummers worden een echte uitdaging, zoals herrie (misschien de haan), tankstation (even 4 km verderop het dorp in), stoplicht (toch even naar Stad rijden) en openbaar vervoer 😖
Maar dan heb ik ook gelijk weer een mooi blogje voor Ons Toentje. #winning.

https://flic.kr/p/2mJ1aUk
194 Spel: 200 uitdagingen

Deze foto maakte ik voor Spel. Winter is coming. En een nieuwe lock down vast ook. Dus maar weer eens een spel aangeschaft. Hopelijk is ie leuk. 

En deze voor horloge. Ik ben best in mijn nopjes met mijn horloge. Lekkere grote wijzerplaat, zodat ik ook zonder leesbril kan zien hoe laat het is. #oldwomanproblems

https://flic.kr/p/2mJ46Ro
48 horloge: 200 uitdagingen

Flickr album

In mijn album op Flickr staat de hele verzameling.

04 kou
Het verzamelalbum 200 uitdagingen

3 reacties

Laat een berichtje achter

Terug naar boven

Ontdek meer van Ons Toentje

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen