Vogels in de tuin – oktober

De klok is weer achteruit gezet en staat nu op normale tijd, ook welbekend als wintertijd. Het is nog helemaal niet koud en de vogels vinden nog volop eten in de tuin. Toch hebben we de pergola ingericht als vogelvoederplek, vooral als vermaak voor onszelf. Hangend op de bank, kijken we uit op onze stoep. Lekker lui vogeltjes kijken. En zo wennen de vogeltjes ook een beetje aan ons. 

De pergola op de stoep

Boomklever en pimpelmees
Boomklever en pimpelmees
Boomklever en pimpelmees

Aan de andere kant van de stookhut, staat nog een voederhuisje. Daar zag ik vanmiddag, vanuit mijn tuinkas (a.k.a. vogelkijkhut), de boomklever. Je ziet hem hier met een pimpelmeesje. Meestal jaagt een boomklever alle andere vogeltjes weg, maar deze pimpelmees liet zich het zaad niet van zijn brood eten.

Naast de boomklever en de pimpelmees zag ik nog veel meer vogels. Hier is het lijstje van oktober 2021.

Vogels in oktober
boomklever
gaai
buizerd
zilverreiger
ekster
fazant
reiger
heggenmus
groene specht
zwarte kraai
grote bonte specht
houtduif
huismus
ringmus
koolmees
merel
pimpelmees
roodborst
zanglijster
tortelduif
vink
winterkoninkje

2 reacties

  1. volkstuinvanbemar

    Wat geweldig dat je zoveel verschillende soorten in je tuin ziet. Jaren terug hadden wij een stacaravan in Zeeland en daar hadden we ook een voederplank binnen ons gezichtsveld en zagen er ook altijd zoveel.Op onze volkstuin helaas niet, alleen van die grote kauwen en parkieten. De koolmeesjes en roodborstjes zijn er ook wel,maar zijn erg schuw

Geef een reactie

Terug naar boven
%d