Vogels in de tuin – mei

Op 1 mei hoorden we de koekoek voor het eerst. Dat is iets eerder dan in 2016. De wielewaal daarentegen hebben we helemaal nog niet gehoord. Hij vindt het vast te koud en te nat hier. Geef hem es ongelijk.  

En ik ben de boerenzwaluw glad vergeten in april. Half april zagen we al de eerste verkenners. Nu zoeven ze dagelijks boven de weilanden en hoog in de lucht en worden ze ’s avonds afgelost door de vleesmuisjes.

fazant
Fazanten

Begin mei zag ik eindelijk eens weer een boomklever bij de vogelpindakaaspot. LTNS (long time no see). Ik hoop dat er een nestje in de buurt is, zodat we ze vaker te zien krijgen. Verder broedt er weer van alles in de tuin. En tussen de buien door laten de kikkers ook alweer merken hoe hard ze kunnen kwaken. 😁

 

boerenzwaluw
bonte vliegenvanger
boomklever
boomkruiper
buizerd
ekster
fazant
fitis
gaai
gekraagde roodstaart
houtduif
huismus
koekoek
koolmees
merel
nijlgans
pimpelmees
roodborst
spreeuw
staartmees
tjif-tjaf
vink
winterkoninkje
witte kwikstaart
zanglijster
zilvermeeuw
zwarte kraai

Een reactie

Geef een reactie

Terug naar boven
%d