Olijfkomkommer in nood

Dit voorjaar kreeg ik olijfkomkommerzaadjes van medetuinblogster Margriet, van Volkstuin van Bemar fame. Ik kende de plant niet en zag het op het blog van Margriet. Echt een erg mooie klimplant (eenjarig) en de vruchtjes kun je eten. 

Ik zaaide 4 zaadjes in potjes. Drie werden mooie sterke zaailingen, dus in plantte er twee uit in de tuin en één in een groeizak. 

Dit was voordat puppy Dex bij ons kwam wonen en ik zijn voorliefde voor planten dus nog niet kende. We zijn nu een aantal weken verder en twee jonge clematissen en de twee geplante olijfkomkommers zijn enigszins gesloopt.

Gelukkig had ik één olijfkomkommer in een groeitas verpot. Die is nu verhuisd naar de moestuin, waar jeugdvandaal Dex niet kan toeslaan. Hopelijk vindt ie hier genoeg steun bij het klimrek en wordt ie lekker groot. 

Misschien dat ik hem nog recht achter de moestuinbak zet, zodat ie het hele klimrek kan benutten. 

Een reactie

  1. volkstuinvanbemar

    Leuk dat de zaden goed aanslaan! Wat een doerak jullie pup, daar heb je je handen vol aan…..Gelukkig had je nog een reserveplant in de groeizak. Als je zelf ook weer zaden wil bewaren, moet je een paar olijfkomkommers wat uit de kluiten laten groeien, dan ontwikkelen ze de zaden.

Laat een berichtje achter

Terug naar boven

Ontdek meer van Ons Toentje

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen