Het is bijna 1 maart

Mijn Makkelijke-moestuinbakken zijn net op tijd klaar. Op 1 maart gaan we weer los! 

Wat een verschil met vorig jaar. Toen was het gortdroog en was ik blij met een klein maarts buitje. Dit jaar ben ik nog helemaal niet aan tuinieren toegekomen door alle storm en regen. Maar goed, toen het van de week eventjes droog was, heb ik de bakken aangepakt. Alle mix is door elkaar gehusseld en aangevuld met compost. Het palmkooltje (zie foto) is er opnieuw ingezet. 
Ook moet ik nog twee rasters repareren, want de boekschroeven waren los gegaan. Deze twee bakken krijgen dit weekend ook een klimrek. Hier komen van ’t zomer de bonen in. 
De sugarsnaps, erwtjes en peultjes komen in de andere twee bakken met klimrek. Deze liggen nu voor te weken in de huiskamer, gezellig samen met de spinazie.

Dit weekend gaan de eerste peulvruchten de grond in. Samen met veel radijsjes, veldsla, mini-kropsla, bindsla, pluksla, rucola, de voorgeweekte spinaziezaadjes en de winterpostelein. Ik ben een groot fan van winterpostelein. 

Winterpostelein 2019

Het groeit als kool. En het smaakt heerlijk als sla en is ook lekker in de stamppot. Of op je boterham met kaas. We hebben er ook al eens soep van gemaakt. Maar het is ook gewoon een heel leuk plantje om te zien. Ik word er vrolijk van. 😀

Nou, nog twee nachtjes slapen! #zinin

4 antwoorden op “Het is bijna 1 maart”

  1. Het begint weer he. Ik heb 2 weken geleden de vlinderstruiken al bijgesnoeid, die lopen volop uit. En de bloesem komt er ook al aan. Hopelijk doet alles het nu beter dan afgelopen jaar, met die droogte. Veel tuinverheugplezier!

    1. De vlinderstruiken moet ik ook nog doen. Eentje is de hele winter groen gebleven. Het grondwaterpeil is weer aardig op orde, dus ik zeg: ‘ZON, kom maar door’.

  2. Winterpostelein! Die heb ik dit jaar ook op de planning staan, voor het eerst. Heb het nog nooit gegeten, maar vond het zo’n leuk plantje. Nu ben ik door jou blog nog nieuwsgieriger geworden. We gaan het zien.

Reacties zijn gesloten.