In bloei op Oudjaarsdag 2019

Oudjaar

31 december verliep weer rustig in dit hoekje van Bellingwolde. Ik werd ’s ochtends verrast door buurvrouw Nancy die spekkedikken kwam brengen. Eindelijk geproefd. (En gelijk twee opgegeten) Spekkedikken heeft wat van een hartige pannenkoek met spek, maar dan anders. ????

In bloei

Vervolgens ging ik op zoek naar bloeiende planten op de laatste dag van het jaar. Ik vond komkommerkruid, koekoeksbloem, stokroos, goudsbloem en duizendblad. 
(De katjes van de wilg beginnen trouwens net te boeien. Ook een record, lijkt me.)

’s Middags naar vrienden voor een oliebollenparty. Gesmuld van zelfgemaakte oliebollen en Berliner bollen. Goddelijk. 

Om tien uur ’s avonds vielen mijn ogen dicht. Om twaalf uur gingen ze even open vanwege wat geknal.

Snel Foeke ‘Gelukkig Nieuwjaar’ gewenst en gezoend en weer heerlijk verder geslapen. 

Nieuwsjaarsdag

Vanmorgen was het nog mistig. Niet in mijn hoofd, maar gewoon buiten.
Na de koffie de kerstboom afgetuigd en een lekker uitgebreid ontbijt gehad. Tijdens het ontbijt zagen we pimpelmeesjes, koolmeesjes, staartmeesjes, grote bonte specht, huismussen, ringmussen, merels en houtduiven. Ze hadden honger. 

Lekker relaxte start van 2020. Ik heb er zin in. 

2 reacties

Geef een reactie

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: