Het leek zo romantisch

De boombank

De voortuin

Tijdens het bedenken van het extreme makeover moestuinplan 2019, bedacht ik dat het geweldig zou zijn om een boombank te hebben om de oude berk, die in de voortuin staat. En als we toch hout gingen bestellen voor de moestuinbakken, dan kon dit er vast nog wel bij.

De boombank

Op Pinterest vond ik al snel verschillende ontwerpen. Beide vonden we het recht-toe-recht-aan model het mooist. Dus, toen de moestuinbakken klaar waren, kon Foeke meteen aan de slag met het volgende project, de boombank. De bank is gemaakt van hetzelfde Douglashout als de makkelijkemoestuinbakken en vormt op die manier één geheel.

Moestuinbakken en boombank van Douglashout

Bubbels

Het was vreselijk koud toen de boombank klaar was, dus het plan om het in te wijden met een glaasje bubbels werd in de ijskast gezet. Toen ik de volgende dag de hond uitliet en bewonderend naar de bank keek, zag ik een ontsierend vogelpoepje. Ik dacht nog: “Jeetje, nu al”? 

Twee dagen later was een groot deel van de bank ondergescheten. De oude berk blijkt de lievelingshangplek van de houtduiven te zijn.

Kak. 

De romantiek van een boombank

5 reacties

 1. Het idee is prima, ziet er leuk uit zo!
  Sorry maar wist je dat niet dan? Dat die duiven altijd in de boom zitten?
  Misschien had je toch beter met planken kunnen werken, en ze een stukje van elkaar te bevestigen. Kan het water makkelijker weg lopen
  .
  Ik zet je blog meteen in mijn lijst, leuk!! Dan kan ik je hier ook volgen.
  Je link werkt prima, misschien niet op een gsm, maar ik zit achter mijn pc.
  Ik ga nog even verder lezen.

  En nu…een manier verzinnen om die duiven te verjagen???

  • gwendolen

   Hoi Thea,

   Dat de duiven daar vaak zitten was voor ons een verassing. We komen nooit in dat stukje tuin en we hebben er ook geen zicht op.

   De bank is gemaakt van planken hè? Je kan het vanuit dit standpunt beter zien: https://wp.me/a5RosP-qG (= foto)

   Leuk dat je Ons Toentje gaat volgen. Ik heb je ook toegevoegd aan mijn blogroll.

 2. Heel mooi geworden! En join the club van de Groninger-Tuinliefhebbers-die -ondergescheten-zitmeubilair-onder-bomen-hebben-staan… Ik spoel de spullen zo nu en dan af met de tuinslang. Hier vliegen ze ook weer af en aan. En zo onhandig zijn ze ook! Gefladder en gemors. Geen nette huurders… ????

Laat een berichtje achter

Terug naar boven

Ontdek meer van Ons Toentje

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen