downward facing
Tijd om te zaaien
Zaadjes zaaien
Moestuinmutsen
Moestuinmutsen
De moestuin van Ons Toentje
De moestuinbakken met hun mutsjes. Op de voorgrond de bloemen- en kruidenbak in wording.

Gister zaaide ik goudsbloem, veldsla, mini bindsla, rucola, radijsjes, wintererwtjes, sugarsnaps, peultjes en spinazie in mijn moestuinbakken. De bakken dekte ik af met de makkelijke moestuinmutsen. Niet zozeer tegen de vorst, want de komende tijd vriest het niet, maar om de zaailingen te beschermen tegen de allesverwoestende en vraatzuchtige houtduiven van wel 10 kg, die hier in de buurt wonen. ????

De houtduiven zijn natuurlijk meer dan welkom om in de rest van Ons Toentje op visite te komen en een graantje mee te pikken. Al dan niet vergezeld van de koolmees, pimpelmees, ringmus, huismus, heggenmus, ekster, kraai, merel, roodborst, winterkoninkje, groene specht, grote bonte specht, vink, fazant, staartmees, zanglijster, spreeuw, bosuil, ransuil en fitis die hier ook vertoeven. ????