Het eerste groen in de bakken van de makkelijke moestuin

Fris groen in de makkelijke moestuinbak

Het begint al aardig wat te lijken in de bakken van de makkelijke moestuin. De erwten, peultjes en sugarsnaps hebben het naar hun zin. Tot nu toe hebben we nog weinig last van mee-etende dieren (duif, muis en slak). Even afkloppen!

Een pol bieslook van vorig seizoen deelde ik in drieën. Een derde deel staat nu in klimbak 1. Je ziet hier ook de mini kropsla al opkomen, evenals de goudsbloem en de spinazie. De radijs groeit lekker verder.

Hieronder zie je klimbak 1 op de voorgrond, met daarachter de andere moestuinbakken en de grote mediterrane bak bij het hek. Daarin staat een olijfboompje, laurier, rozemarijn, tijm, bergsteentijm van Kwekerij Jacobs, oregano, marjolein, ereprijs, zonnehoed, kruisdistel en straks nog veel meer. 

De makkelijke moestuin
Ons moestoentje met de bakken van de makkelijke moestuin op 31 maart 2019.

In de oude moestuinbak bij de garage, laat ik de overgebleven palmkool en boerenkool doorschieten. Die staan straks mooi in bloei. 

De oude moestuin wordt straks gevuld met zonnebloemen, zonnehoed, goudsbloemen en een eetbare bloemenmix. Ik ben erg benieuwd naar dit zomerplaatje. 

De tomaatjes staan nog in hun plastic bakjes met vermiculiet te wachten op een eigen potje. Dit jaar heb ik vier soorten cherry tomaat. De ‘Zuckertraube’ van de Bolster, de kerstomaatjes van Appies Moestuintjes (dank je wel Bertina), de kerstomaatjes van Jelle’s makkelijke moestuin en ik kocht een bakje dure honingtomaten en zaaide de pitjes.  

Op de to-do lijst van vandaag staat nog:

  • basilicum zaaien
  • afrikaantjes voorzaaien in de kas
  • palmkool zaaien in de koude bak
  • de wilde braam snoeien op diverse plekken in Ons Toentje

Hoewel het vandaag een stuk frisser is, schijnt de zon wel af en toe. Heerlijk tuinweer dus!

Geef een reactie

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: