Ons Toentje presenteert het moestuinplan van 2018

Hoera, het is weer hoog tijd voor de moestuin!

De winter duurde al veel te lang. En dan eind februari ook nog eens een vervelende staart met pittige vorst. Mijn mooie struik olijfkruid legde daardoor het loodje. Ik hoop dat de rozemarijn het overleeft, want die ziet er ook niet meer zo vrolijk uit.

Maar goed, het is nu toch echt voorjaar. Hieronder zie je het moestuinplan voor 2018. Alle moestuinvakken zijn eentje naar rechts opgeschoven in verband met de vruchtwisseling. Moestuinplan 2018

Blijverdjes

De sugarsnaps zijn weer terug in de moestuin. Ik heb zowel de half-hoge als een klimmende soort gezaaid. Later komt er nog een wigwam bij voor de stokslabonen.

Sugarsnaps moestuin
Sugarsnaps

De regenboogsnijbiet doet het hier wonderschoon, dus die komt ook terug. Groot voordeel is dat de slakken het niet lekker vinden. Natuurlijk ook weer palmkool, zeer geliefd bij de rupsen van de koolwitjes, maar dit jaar hebben we een plan. Worteltjes (ik heb dit jaar ook paarse), prei en courgette staan er ook weer bij.

De pompoen die het vorig jaar erg goed deed, mag ook blijven. Die wordt gezaaid in het groentebedje bij de keuken en helemaal achterin de tuin.

Nieuw in de moestuin

Nieuw dit jaar is de Jagallo nero. Ook een palmkool, maar dan anders. Het lijkt een beetje op eikenblad-palmkool. Ik doe er dit jaar wel insectengaas over heen. (Dit is hét plan, zie palmkool hierboven)

Ter compensatie voor het nageslacht van de koolwitjes, zet ik elders in de tuin wat palmkooltjes voor ze neer. Gewoon tussen de vaste planten in.

Niet terug in 2018

Dit jaar geen aardappelen, maar een vakje eetbare bloemen.

Kom maar op, lente!

Geef een reactie

Terug naar boven
%d