Sperwer mannetje op jacht in ons toentje

Vorige week zagen we ineens dit sperwer mannetje op het dak van ons stookhutje zitten. Het mannetje jaagt vaak in onze tuin. Hij heeft het vooral voorzien op de zangvogeltjes die we veelvuldig voeren. Afgelopen zomer botsen we bijna tegen elkaar aan, toen hij driest de tuin door joeg, achter een musje aan. We schrokken ons alledrie een hoedje. Het musje ontsnapte in de ontstane verwarring.

Sperwer mannetje

Vrouwtje

Het sperwer vrouwtje jaagt op de houtduiven hier in de omgeving. Het vrouwtje is veel groter dan het mannetje. Af en toe vinden we een bultje veren op de grond. Overblijfselen van een maaltijd.

Stand-off

Het mannetje op het dak bleef een aardig poosje zitten. Er scharrelde een muis rond tussen de dakpannen. Aan de andere kant van het dak, zat een heel opgewonden koolmees luidruchtig alarm te slaan. Deze stand-off duurde wel een minuut of 10. Toen moest ik aan het werk.

Geef een reactie

Terug naar boven
%d