We gaan los

De moestuin is geopend!
Doperten Sugarsnaps moestuin

4 doperwt zaadjes en 4 sugarsnap zaadjes liggen sinds vanmiddag in de aarde. Spannend hè? Over twee weken zaai ik er nog wat bij. Ik probeer te voorkomen dat alles tegelijkertijd klaar is en dat we ook voor het ontbijt doperwten moeten eten.

Op de foto zie je het duif-en-muis-afweersysteem. Dit systeem blijft actief tot de plantjes wat groter zijn. Dan gaan we over op het ree-duif-afweersysteem. (Nee, ik heb geen jachtvergunning.)

rucola Albert Heijn moestuintje

De rucola uit het Albert Heijn moestuintje is ook in de koude grond gestopt. De rest van de Appie-moestuinverzameling staat nog achter warm glas. (Bosaardbeitjes, prei, bieslook, broccoli e.d.) Ik spaar ze allemaal nog, dus mocht je er eentje over hebben …..

Naast de sugarsnaps en doperwten heb ik ook 4 zaadjes snijbiet gezaaid. Hopelijk niet te vroeg.

Gisteren kreeg ik van vriendin Femke een zak vermiculiet. Toen ontstond het plan om tegelijkertijd onze tomatenzaadjes te planten.  Morgen gaan onze tomatenzaadjes dus in de vermiculiet. Es kijken wie straks de meeste tomaatjes in de sla heeft. Mijn tomatenzaad (Tumbling Tom), komt overigens van Diana’s mooie moestuin.

Geef een reactie

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: