Winterse buien

Vanmorgen wakker met sneeuw en bijbehorend fris temperatuurtje. Helaas was de waterdruk van de C.V. ketel gisteravond al naar een gevaarlijk laag niveau gedaald. Toen bleek ook dat we geen waterslang bij de ketel hadden om hem bij te vullen. (Doh)

Vanmorgen dus eerst hout gesjouwd om de houtkachel aan te krijgen. Daarna de vogels gevoerd, want die kunnen door de sneeuw geen eten vinden. Zo zagen we vanmorgen voor het eerst kramsvogels in de tuin en heel veel groenlingen.

Zojuist zagen we onze eerste bosmuis! (Die woont hier al heel lang, maar laat zich nooit zien.)

Hij scharrelde richting stookhutje, waar ik eerder vanmorgen wat zonnebloempitten morste, dus die heeft ook een heerlijk avondmaaltje.

Toen het vanmorgen nog donker was en ik al wakker, heb ik de bestelde zaden pagina bijgewerkt op Ons Toentje. Een tijdje terug had het tijdschrift Landleven een aanbieding met zaden van ‘vergeten groente’. Natuurlijk besteld! Het waren zaden van het bedrijf Vreekens zaden en het bestond uit:
  • Wortelpeterselie
  • Italiaanse bietjes
  • Sikkimkomkommer
  • Bladbroccoli
  • Suikermais
  • Heilig boontje
Foekes favoriet is natuurlijk het Heilig boontje.

Geef een reactie

Terug naar boven
%d